Bagaimana Cara Menyiapkan Donat lembut breadmaker Yang Terenak

Bagaimana Cara Menyiapkan Donat lembut breadmaker Yang Terenak

Lezat, Gurih dan Maknyusss.

Donat lembut breadmaker. Kite dah try jg ikot resepi ni. Tapi derhaka skit uli pakai breadmaker cap tesco je. Walahhh hasilnye lembut sgt walau dah semalaman pun ttp lembut.tak yah dah beli donut kat bakercottage.

Donat lembut breadmaker Donat super empuk (menggunakan Automatic Breadmaker) intancookpad. Donat Empuk dengan Bread Maker enak lainnya! Ini resep paling simple dan hasilnya sangat lembut, bisa juga di buat roti manis tinggal dibentuk dengan isian pisang dan di oven #JemputRejeki #SiapRamadan Lilian Jilly. You can cook Donat lembut breadmaker using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Donat lembut breadmaker

  1. Prepare 300 gram of terigu protein tinggi.
  2. You need 1 sdt of fermipan.
  3. It's 125 ml of susu cair dingin(ultra mimi).
  4. You need 1 butir of telor utuh.
  5. Prepare 1 of kuning telor.
  6. It's 40 gram of blueband.
  7. It's 50 gram of gula pasir.

Lihat juga resep Roti Lembut Breadmaker 🍞 enak lainnya! Kemudian tekan fungsi doh. tak kira menggunakan breadmaker jenama apa pun, mesti ada fungsi doh. Cara Buat Bun Lembut Mudah Guna Noxxa Breadmaker - Duration:. Membuat Adonan Donat dengan Bread Maker.

Donat lembut breadmaker step by step

  1. Saya pakai breadmaker apabila membuat dengan mengulen biasa juga bisa..
  2. Masukan cairan terlebih dahulu susu cair, telor, margarin lalu tambahkan fermipan gula dan terigu, lalu tekan tombol dough 30 menit.
  3. Setelah 30 menit adonan sudah siap dicetak, cetak adonan sesuai selera diamkan sebentar hingga mengembang lalu goreng hingga kecoklatan.
  4. Hiasi donat dengan gula salju, atau olesi donat dengan selai coklat lalu gulingkan ke meisis..

Pilih setting untuk 'dough' dan tekan 'on'. Apabila terbaca resepi Donut dari HaSue di Myresepi yang ditulis sebagai paling lembut, gebu dan sedap serta tak payah diperap, spontan saya jadi tertarik dan hati teruja untuk mencubanya walaupun baru beberapa hari lepas, saya membuat Donut kentang yang gebu gebana, pinjam istilah yang diguna Chah dari blog Bila Chah Ke Dapur. Boleh klik di SINI untuk melihat resepi Donut Kentang yang. Dah cerita tentang breadmaker di sini. Jadi hari ni kita cuba buat roti pulak.