Bagaimana Cara Menyiapkan Donat cantek Yang Yummy

Bagaimana Cara Menyiapkan Donat cantek Yang Yummy

Lezat, Gurih dan Maknyusss.

Donat cantek. Bread maker ini memudahkan sekali kalau mau bikin adonan seperti donat dan roti. Apabila terbaca resepi Donut dari HaSue di Myresepi yang ditulis sebagai paling lembut, gebu dan sedap serta tak payah diperap, spontan saya jadi tertarik dan hati teruja untuk mencubanya walaupun baru beberapa hari lepas, saya membuat Donut kentang yang gebu gebana, pinjam istilah yang diguna Chah dari blog Bila Chah Ke Dapur. Boleh klik di SINI untuk melihat resepi Donut Kentang yang.

Donat cantek Situasi anak-anak belajar di rumah itu emak-emak harus lebih ekstra menyediakan jajan dan cemilan.. oke walaupun busy tahap menteri, masak tetap masak kalo ada kesempatan balik rumah tu. banyak gak la resepi tertunggak yang nak difinishkan n dishare dalam blog ni. antaranya resepi simple ni. disebabkan tekak nak n teringin makan donut, kebetulan takde yis n malas nak uli lebih, faa terjumpa laa resepi donut tanpa yis a.k.a chinese doughnut kat blog IzahMuffinLover. thanks kak izah sudi share . The next video is starting stop. Udang goreng tepung dr pg sampai malem tumben masih, biasanya lngsng ludes, udah pd bosen kaya'ny. (Palg yg masak.🤭). You can cook Donat cantek using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Donat cantek

  1. It's of Bahan :.
  2. It's 500 gr of tepung terigu.
  3. Prepare 100 gr of gula pasir.
  4. It's 11 gr of ragi instan (1 sct).
  5. Prepare 1/4 sdt of baking powder.
  6. You need 1/2 sdt of garam.
  7. You need 2 of kuning telur.
  8. It's 100 gr of mentega.
  9. It's 250 ml of susu cair.
  10. Prepare of Olesan :.
  11. Prepare of Mentega.
  12. It's of Coklat yg sudah ditim.
  13. Prepare of Maises (warna sesuai selera).
  14. It's of Selai.
  15. Prepare of Gula halus.

Rahel tetap jugak nak teruskan buat kuih donut dan kembali ke buku resepi lagi.tengok-tengok ada donat kek coklat yang cantek.bila baca bahan-bahan dan cara-cara dalam buku resepi tu.memang mudah dan senang disediakan,so kesimpulannya.try buat donut kek coklat yang penuh persoalan ni. Assalamualaikum semua朗 Dengan rasa rendah diri saya mohon kemaafan atas salah dan khilaf samada sengaja atau tidak殺 Ita memang cukup mengemari donut. Kalau di hidangkan pelbagai kuih di hadapan mata, pasti donut adalah pilihan ita yang utama. Namun begitu tak semua orang dapat menghasilkan donut yang lembut dan gebu yang serasi dengan anak tekak ita ni.

Donat cantek instructions

  1. Campurkan tepung terigu, gula, ragi instan,baking powder, garam dan kuning telur lalu uleni hingga bentuk butiran halus tuangkan susu cair sedikit demi sedikit tambahkan mentega lalu uleni lagi hingga kalis dan licin tutup adonan dgn kain diamkan 1 jam agar mengembang.
  2. Tinju2 adonan hingga udara keluar dan adonan kempes lalu cetak donat dan tunggu sekitar 10 menit agar lebih mengembang.
  3. Goreng donat dalam minyak panas dan api kecil tunggu sampai berubah warna menguning lalu angkat, tiriskan beri toping sesuai selera.

Butik Online PILIHAN TERBAIK anda untuk NAMPAK ANGGUN, SOPAN DAN BERGAYA. Jom Like & Join Group Tele Kami !!!. Kesihatan, Kecantikan & Ketrampilan yg menarik. Pastii menCeriakan hidup anda. "Cantek pusat sumber skolah ni.siap ade flat screen tuh." Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the results of their ad campaigns. hep! kowang wat apa tu?? hehehe.tgh uli donat dlm gula. (apa la mak kau ni x lapik ngan tikar. isk) Ala, donut ni sebenornya guna tepon. The next video is starting stop.